HRC wint thuis van RC HILVERSUM 40-32

🗓30 april 2022 /📍Haagse Rugby Club

Fotoimpressie van mijn eerste fotoshoot bij een rugbywedstrijd

HRC begon de wedstrijd op volle sterkte en was er klaar voor vandaag tegen Hilversum. Ondanks een eerste penalty Kick tegen, was het HRC dat de eerste try scoorde, gedrukt door Victor Huurman. De conversie werd gemist. Toch volgde er daarna weer een tegenslag onze jonge boomlange 2e rijer Bink van Wijk verliet in 7de minuut geblesseerd het veld (en de 2e rij is niet bepaald breed bezet bij de Haagse). Hilversum profiteerde meteen: met een try en conversie. HRC herpakte zich en halverwege de eerste helft volgde een snelle aanval met mooie off load van Castor Magis die Siem Noorman in staat stelde te scoren. De conversie verdween ditmaal wel tussen de palen. De teams waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer.  Stand bij rust 19-15.

Gelijk aan het begin van de tweede helft scoorde HRC vanuit de scrum (Siem Noorman) En Lorenzo Groos was weer op schot: de conversie werd niet gemist. Nog geen 2 minuten later drukte Lorenzo zelf een try en ook zijn kick verdween tussen de palen. Den Haag leek op stoom, maar moet het dan even met een man minder doen, in de 21ste minuut ging Ryan Berrevoets met geel naar de kant. Daar profiteerde Hilversum van door kort daarna een try te scoren, de conversie werd gemist. Er volgen nog een paar tries van beide teams, maar Hilversum was niet bij machte om HRC van de winst te houden. Eindstand 40-32.